Huldan huvittelupäivä

Julkaistu: 22.5.2014

Kuvassa on Hulda Huvittelija. Vielä edellisenä kesänä tämä 1,5-vuotias taapero ainoastaan ihmetteli isosisarustensa huvittelua huvipuistossa vaunuista käsin, mutta tänä kesänä Huldakin on ehtinyt sopivasti jo Possujuna-ikään.

Huldan isosisarukset avasivat huvittelukesänsä Rekkarallin kyydissä. Voi sitä riemua, kun velikin ylsi tarkistusmittauksessa Rekkarallin kyytiin tarvittavaan pituusrajaan. Hyvin on siis syöty kaurapuurolautaset tyhjäksi talven aikana. Hulda tyytyi tässä vaiheessa vielä vain ihastelemaan sisarustensa menoa, siinäkin riitti huvia hetkeksi.

Hulda pääsi elämänsä ensimmäiselle huvilaiteajelulle Possujunaan. Possujuna ja Kärsänniemen juna-asema ovat monelle tuttuja jo omasta lapsuudesta, niin myös allekirjoittaneelle eli Huldan äidille. Alkuun tyttöä kovin jännitti. Puristusote turvatangosta oli melkoisen napakka ja ilme kasvoilla keskittynyt, vieressä istunut isosisko toi toki henkistä turvaa. Parin kierroksen jälkeen hymy levisi nopeasti pienen junamatkustajan korviin asti. Tämähän on hauskaa! Lopulta junan pysähtyessä takaisin asemalle oli neitokainen jo heti valmiina uuteen junamatkaan.

 

Angry Birds Landissä riittää ihmeteltävää taaperon näkövinkkelistä. Hulda on vielä liian pieni Angry Birds Landin Seikkailurataan, mutta sen väliinjääminen ei neitoa haitannut. Isosisarusten kirmatessa kiipeilytelineissä löytyi paikalta paljon mielenkiintoista katseltavaa. Suurinta hämmästystä tuntuivat herättävän vihaisen linnun kasvoilla varustetut roskapöntöt. Myös kohtaaminen Angry Birds -peleistä tutun possuhahmon kanssa oli ikimuistoinen.

Leppäkertun kyydissä Hulda sai jo heti alkumetreillä ilon irti. Jännitys oli poissa, ajelusta nautittiin ja kyydissä naureskeltiin jopa ääneen asti koko kumpuilevan leppäkerttuvaelluksen ajan. Pienen välitankkauksen ja asiaan kuuluvan huvipuistoherkuttelun jälkeen pieni huvittelija uuvahti päiväunille.

Koiramäen vanhanajan elämä, maalaispihapiiri, kaupunkilaismiljöö ja ihan oikeat eläimet tarjoavat rauhallista vastapainoa huvipuiston vauhdikkaalle menolle. Koiramäessä Hulda nukkui tyytyväisenä päiväunensa rattaissa sillä välin, kun isosisarukset mm. seurasivat näytelmää Tassuteatterissa, ajelivat lossilla ja ihastelivat eläimiä aitauksissaan. Makoisat naurut saatiin aikaiseksi, kun touhukaksikko keksi pumpata Koiramäen kaupungin kaivosta kenkänsä täyteen vettä. Kesä ja aurinko hoitivat kuivaamisen.

Päiväuniaika Elsan ja Killen seurassa

 Vesileikkejä

 

Särkänniemi tarjoaa oivia huvittelumahdollisuuksia taaperoikäisille, ja kannattaa huomioida, että alle 3-vuotiaat huvittelevat Elämyspuiston laitteissa ja kohteissa veloituksetta. Vinkkaanpa tässä samalla, että Särkänniemessä on nyt käynnissä arkisin 20.6.2014 asti  “Vanhempien vapaapäivä” -teemaviikot. Ajatuksena on rohkaista isovanhempia tai vaikkapa kummeja tuomaan pikkuväkeä Elämyspuistoon huvittelemaan, samalla voi antaa lapsen vanhemmalle mahdollisuuden vapaapäivään. Vanhempien vapaapäivään liittyy myös “mummi pummilla” -etukampanja.

 

Kirjoittaja on Huldan äiti, Tiia

 

 

 

 

Tunnisteet: , ,