Asiakkaita – ja rakkautta – Särkänniemessä

Julkaistu: 29.7.2015

Päivä Särkänniemessä on päivä kesän ytimessä. Särkänniemi tarjoaa mahdollisuuden vuoden parhaan päivän viettoon tai vaikka vain iltapäivän piipahdukseen alueella. Särkänniemestä löytyy niin perheitä, kaveriporukoita kuin pariskuntiakin. Särkänniemeen voi tulla viettämään yhteistä aikaa pitkästä aikaa tai esittelemään Tamperetta vieraille, ja on huvipuistossa käyty paljon treffeilläkin.  Millaisilla tavoilla Särkänniemi onkaan asiakkaille tuttu, ja millä perusteella aikaa täällä päätetään viettää? Päätän kysyä asiaa asiakkailta itseltään.

Asiakkaat, Särkänniemi

Angry Birds Landin kulmalla tapaan Hannan ja Mikon, jotka ovat tulleet Särkänniemeen 8- ja 9-vuotiaiden lastensa kanssa.
“Edellisen kerran kävimme Särkänniemessä ollessamme täällä kesätöissä vuonna 2001. Samana kesänä menimme naimisiin”, paljastaa Hanna. Pariskunta aloitti seurustelun ollessaan Särkänniemessä kesätöissä jo vuonna 1999. Mikko ajoi tällöin jo edesmennyttä Jet Star -vuoristorataa ja Hanna työskenteli Koskiaukion kioskeissa; etupäässä Hodarissa.
“Myöhemmin myös Koskigrilli tuli tutuksi, kun se avattiin”, Hanna muistelee.

Nykyään Pohjanmaalla asuva perhe kerääntyy Angry Birds -hahmojen eteen valokuvaan. Perheen lapset eivät ole aiemmin päässeet Särkänniemeen, joten vanhemmat ovat innoissaan päästessään esittelemään Särkänniemeä jälkikasvulleen.
“Hirveästi paikat ovat muuttuneet”, Hanna kertoo tiiraillen paljonpuhuvasti Angry Birds Landin lintuja. Angry Birds Land avattiin vuonna 2012 – siis yli kymmentä vuotta Hannan ja Mikon kesätöiden loppumisen jälkeen. Koko Särkänniemen alue on uudistunut runsaasti kymmenessä vuodessa, mutta Hanna ja Mikko vakuuttavat, että suunnistaminen onnistuu alueella edelleen.

Asiakkaat, Särkänniemi

Tornadon bunkkerista esiin hoippuu riemukas pariskunta hieman toisiinsa nojaten. Sanna ja Jani ovat uskaltautuneet Tornadoon ensimmäistä kertaa parin vuoden tauon jälkeen.
“Se on kamala! En yhtään muistanut miten se menee ja kauanko se kestää. Ihan parasta”, Sanna elämöi innoissaan.

Sanna ja Jani viettävät seurustelunsa vuosipäivää tänään ja päättivät sen kunniaksi tulla pikaisille kierroksille Tornadoon.
“On mukavaa, kun alueelle on ilmainen sisäänpääsy, niin voi tulla vaikka vain työpäivän jälkeen kiertelemään alueella, fiilistelemään tunnelmaa ja ehkä käymään yhdessä laitteessa”, miettii Jani. Pariskunta suostuu blogikuvaan mielellään. Heidän mukaansa Särkänniemi on luonteva paikka viettää pieniä arjen juhlia, kuten vuosipäivää. Viimeistään Tornado karistaa menneen työpäivän paineet pois takuuvarmasti, ja huvipuiston tunnelma itsessään vie kesämielelle. Pariskunta jatkaa jäätelöille Voffelikulmaan.

Tornado, Särkänniemi

Tornadon katolla jonotusalueen yläpäässä tapaan toisenkin vuosipäiväänsä Tornado-ajelulla juhlistavan pariskunnan: Alisa ja Heikki juhlivat kymmenvuotishääpäiväänsä lastensa Leinun, Unnan, Timjin ja Usvan kanssa (kuvassa vasemmalta oikealle).
“Särkänniemeen ja erityisesti Tornadoon liittyy meillä lämpimiä muistoja. Kun Tornado avautui vuonna 2001, olimme juuri kihlautunut nuoripari, ja siitä lähtien olemme käyneet melkein joka kesä ajamassa Tornado-ajon käsi kädessä”, kertoo Alisa.

Enää nykyään Alisa ja Heikki eivät voi tulla tekemään ajoaan kahdestaan, vaan mukana huvipuistossa ovat myös pariskunnan lapset. Koko konkkaronkka asettuu kuvaan, ja taustalle saadaan rakkauden tunnus Tornado, tietenkin.
“Tänään on mukana myös tuttavaperhe vahtimassa lapsia, jotta yhteinen Tornado-ajo onnistuu”, Alisa nauraa. Lapset kaipaisivat jo kovasti huvittelemaan itselleen sopiviin laitteisiin, mutta pieni hetki pitää malttaa odottaa: äiti ja isä käyvät ensin Tornadossa.

Tämän pienen otoksen perusteella arvioisin, että rakkaus yhdistää Särkänniemen vierailijoita selkeämmin kuin mikään muu teema. Yhteinen elämä kietoutuu yhteen tiettyjen Särkänniemen laitteiden tai entisten työntekijöiden kesätyökokemusten kanssa. Kun sydän on jäänyt Särkänniemeen, tänne pitää päästä aina uudestaan. Puistossa voi viettää koko päivän tai käydä vain syömässä; pyrähtää yhdessä laitteessa tai juosta koko päivän härvelistä toiseen. Yhteistä kaikille vieraille on tarve viettää parasta mahdollista aikaa omien rakkaiden kanssa. Kuinka hienoa on, että saan olla mukana pyörittämässä tällaista paikkaa.

Kirjoittaja on Särkänniemen markkinoinnin kausityöntekijä, sisällöntuottaja Marianna.

Tunnisteet: , , , ,