Alkutalven maut Ravintola Näsinneulassa

Julkaistu: 2.11.2016

Särkänniemi, Ravintola Näsinneula, annos, talviset maut, ravintola, fine dining

Marinoitua silakkaa ja piimää

Ravintola Näsinneulan uudistuneella ruokalistalla tarjoillaan alkutalven täyteläisiä makuja. Riista, juurekset ja raikkaat mausteet tekevät elämyksestä Näsinneulassa, Tampereen parhaalla paikalla ikimuistoisen. Niin alku- kuin pääruoissakin tarjolla on aina ainakin yksi liha-, kala- ja kasvisannos.

Marinoitua silakkaa ja piimää -nimellä kulkeva annos on todellinen kala-alkuruokien taidonnäyte: perunapyree ja piimällä maustettu keltuaiskreemi tanssahtelevat samassa makumaailmassa marinoidun silakan kanssa kuin olisivat aina kuuluneet yhteen. Mallas, tillinäkkileipä ja sinimailanen täydentävät kokonaisuuden.

Kurpitsaa, purjoa ja mantelia sisältävässä kasvisalkuruoasta niin purjo, mantelihummus kuin kurpitsakin löytyvät paahdettuina. Kurpitsansiemenet ja lehtikaalisipsi viimeistelevät alkupalan.

Särkänniemi, Ravintola Näsinneula, annos, talviset maut, ravintola, fine dining

Kurpitsaa, purjoa ja mantelia

Särkänniemi, Ravintola Näsinneula, annos, talviset maut, ravintola, fine dining

Kaldoaivin poronvasaa ja mustaherukkaa

Liha-alkuruoassa Kaldoaivin poronvasaa tarjoillaan ulkofileenä, ja lisukkeena toimii sinappi-kermassa tarjoiltu kaaliohratto. Pikkelöity mustaherukka raikastaa kokonaisuutta ja kuivattu sieni sekä maa-artisokkalastu koristavat ja maustavat elämyksen.

Riistaa on tarjolla myös pääruokana: Finlandia-menun pääruoka-annos on nimeltään Rantsilan hirveä, katajanmarjaa ja omenaa. Hirven paistettu ulkofile saa lisämausteensa paltusta, ja raikas omenavoi, katajanmarjakastike ja savuselleripyre viimeistelevät annoksen. Vaihtoehtoinen lihapääruoka on Tiitolan luomukaritsaa kahdella tavalla. Annoksesta löytyy karitsan niskaa sekä ulkofilettä lehtikaalilla, palsternakalla, iduilla ja peruna-parmesanvaahdolla höystettynä.

Särkänniemi, Ravintola Näsinneula, annos, talviset maut, ravintola, fine dining

Rantsilan hirveä, katajanmarjaa ja omenaa

Särkänniemi, Ravintola Näsinneula, annos, talviset maut, ravintola, fine dining

Tiitolan luomukaritsaa kahdella tavalla

Kalapääruokana tarjoillaan paistettua järvikuhaa, kurpitsaa ja tyrniä. Kuhan lisäksi annokseen kuuluu paahdettua kurpitsapyrettä, pikkelöityä tyrniä, tillicrumblea sekä purjo-porkkanasalaattia. Lisukkeet täydentävät rapean maistuvaa kalaa mainiosti.

Kasvispääruokana tarjoillaan sienivorschmack pikkelöidyn punajuuren ja smetanan kanssa. Lisäksi annokseen kuuluvat rapean maukas perunakroketti, poltettu kurkku ja köynnöskrassi. Etenkin sienen ja perunakroketin yhdistelmä toimii erinomaisesti miedosti happaman smetanan kanssa.

Särkänniemi, Ravintola Näsinneula, annos, talviset maut, ravintola, fine dining

Paistettua järvikuhaa, kurpitsaa ja tyrniä

Särkänniemi, Ravintola Näsinneula, annos, talviset maut, ravintola, fine dining

Sienivorschmack, pikkelöityä punajuurta ja smetanaa

Jälkiruokapuolellakin alkutalven annokset nostavat esiin kauden makuja. Luomusuklaata ja puolukkaa -annoksessa maultaan syvä ja tumma suklaaganache muodostaa annoksen pohjan, jonka päällä raikas puolukkavispipuuro on kuin kotonaan. Annoksesta löytyy myös herkullista puolukkacrumblea, kaakaotouillea sekä tuoremarenkia. Annos kruunaa Finlandia-menun.

Kasvismenun jälkiruokana puolestaan tarjoillaan vadelmaparfait ja banaania. Makea banaanitorttu saa parikseen herkullisen, raikkaan vadelmaparfait’n, joiden makuja korostetaan hunajalla: annokseen kuuluu sekä hunajakennoa että hunajamoussea, joiden samasta raaka-aineesta kumpuavassa makumaailmassa on kuitenkin myös paljon eroa.

Erinomainen jälkiruokavaihtoehto on myös pekaanipähkinäpiirakkaa ja rommijäätelöä. Maukas ja selvästi romminen jäätelö ja karamellisoiduista pekaanipähkinöistä tehty piirakka täydentävät toisiaan, ja appelsiinipâtissière ja marinoitu omena tuovat annokseen sen kaipaamaa raikkautta.

Särkänniemi, Ravintola Näsinneula, annos, talviset maut, ravintola, fine dining

Luomusuklaata ja puolukkaa

Särkänniemi, Ravintola Näsinneula, annos, talviset maut, ravintola, fine dining

Vadelmaparfait ja banaania

Kannattaa muistaa myös Syksyn satoa -teemamenu, joka on tarjolla 8.–27.11.2016. Menu sisältää esimerkiksi kurpitsaa ja mantelia, Rantsilan hirveä ja katajanmarjakastiketta, luumua sekä luomusuklaata ja puolukkaa!

Ravintola Näsinneulassa vietät varmasti onnistuneen illan henkeäsalpaavan makumaailman ja upeiden maisemien parissa. Varaa pöytä esimerkiksi itsenäisyyspäivän illanviettoon ja juhlista 99-vuotiasta Suomea Tampereen parhaalla paikalla. Täältä ilotulituskin näkyy aivan uudella tavalla! Ravintola Näsinneula sopii hyvin myös pikkujoulujen järjestämiseen tai uudenvuoden juhlintaan – ilotulitusta on hyvä ihailla myös vuoden vaihtuessa, jolloin ravintola palvelee klo 1.00 asti.

Tee pöytävaraus tai tarjouspyyntö!

Särkänniemi, Ravintola Näsinneula, annos, talviset maut, ravintola, fine dining

Pekaanipähkinäpiirakkaa ja rommijäätelöä

Tunnisteet: , ,