Älkää ny vielä lähtekö!

Julkaistu: 7.7.2014

*Vieraleva blogaus, Visit Tampere*

Sehän on selvää, että Särkänniemi on kaikkien huulilla läpi kesän. Niemellä viihtyy, vaikka vähän sataisi. Mutta mitäs sitten, kun on kieputtu ja kikatettu kylliksi, eikä vielä yhtään huvittaisi lähteä kotiin?

Kun on kerran Tampereelle tultu, niin kannattaa tutustua kaupunkiin ihan koko rahan edestä. Tosi moni juttu ei maksa mitään ja moni kiva paikka aukeaa ihan pikkurahalla. Mieleen tulee heti melkoinen liuta toinen toistaan mukavampia museoita (kyllä, kyllä, usko pois!). Vakoilumuseon jälkeen tekee mieli ihan väkisin Poliisimuseoon ja siihen matkan varrelle osuvat Vapriikin kenkä-, lelu- ja luonnontieteelliset museot. Juu, ja Jääkiekkomuseo! Sitten on vielä Muumit, Lenin, Rupriikki, Werstas ja monia muita.

Tässä kohtaa on jo kurniva nälkä ja mieliteko, joka kesällä taltutetaan herkuilla. Vohvelikahvila Ojakadulla ja Pyynikin munkkikahvilat Keskustorilla tai Pyynikin näkötornilla ovat juuri lomapäiviin sopivia paikkoja. Pyynikin näkötornilla kannattaa kyllä käydä, vaikkei munkkia niin tekis mielikään. Sieltä näkee ihan kaiken.

Pyynikin näkötorni ja maistuva munkki. Kuva: Touko Hujanen

 

Joskus tarvitaan tietysti jotain ”oikeetakin ruokaa” ja silloin kannattaa tietty mennä torille joko Tammelaan tai Laukontorin rantaan ja ostaa pätkä mustaa makkaraa puolukkahillolla ja kylmä maito. Sillä kasvaa muutkin kun tamperelaiset tenavat.

Amurin työläismuseokorttelissa voi käydä ihmettelemässä miten erilaista elämää on eletty Tampereella reilut sata vuotta sitten. Ei ole ollut liikoja tiloja eikä joka muksulla omaa huonetta. Ei aina edes joka perheellä. Samalla reissulla voi sitten haukata Amurin Helmessä uunituoretta rievää, aitoa tamperelaista, jos vielä sattuu nälkä vaivaamaan.

Uimarantoja Tampereella on ainakin kolmekymmentä. Siitä luulis jo jokaiselle sopiva löytyvän. Saunomaan pääsee vaikka Rauhaniemen kansankylpylässä tai Rajaportilla. Jos Suomen suvi sattuu kohdalle, niin pari kylpylääkin on ihan lähietäisyydellä. Siellä sitten viimeistään tarkenee.

Rauhaniemen tyyneys. Kuva: Kari Savolainen
Rannalla! Kuva: Cao Xija

Kun kaikkea ei kuitenkaan ehdi yhdessä (eikä kyllä kahdessakaan) päivässä, niin kannattaa siis suosiolla jäädä yöksi. Majoittumiseen on tarjolla monenlaisia vaihtoehtoja; on hostellia ja hotellia, matalaa ja korkeampaa. Suurin osa majapaikoista on ihan kävelymatkan etäisyydellä ihan melkein kaikesta, joten nukkuminenkin on täällä helppoo kuin heinänteko. Pääsiskös sellaista muuten kokeilemaan Koiramäellä?

Millään ei tässä pysty luettelemaan kaikkia mielenkiintoisia paikkoja, mitä meillä täällä Tampereella on, joten kannattaa käydä katsomassa lisää vinkkejä osoitteesta www.tampereallbright.fi, josta pääsee nokkelasti matkailun omille VISIT-sivuille. Pääsette itsekin etusivulle twiittaamalla hashtagilla #tampereallbright. Kertokaa ihmeessä mikä oli teidän mielestä Tampereella parasta!

Ja poiketkaa meidän ihan uuteen matkailuneuvontaan aivan kaupungin sydämessä. Braittia matkailuneuvontaa saa osoitteessa Hämeenkatu 14B, Tampereen teatterin talossa. Siellä kannattaa muuten poiketa ihan muuten vaan. On se sen verran hieno paikka!

Kävelkää vielä vähän Tammerkosken rannoilla ja nauttikaa olostanne. Patosillalla on jo melkoinen rakkauslukkokokoelma, jota kannattaa käydä ihmettelemässä. Älkää siis kiirehtikö vaan jääkää vielä hetkeksi!

Toivoo Visit Tampereen väki!

Ai niin! Unohtu! Viikinsaaressa, meidän kesäkeitaassa keskellä Pyhäjärveä, esitetään tänä kesänä kesäteatteriesitystä ”Kuumia aaltoja ja laastareita”. Viikinsaareen pääsee kätevästi laivalla Laukontorin satamasta, monta kertaa päivässä. Ja voi sinne tietty mennä muutenkin kuin teatteria katsomaan!

Rakkauslukkoja Patosillassa. Kuva: Sari Mäkelä

Tunnisteet: